Co jsou biometrické čočky?

Co jsou to biometrické čočky?

Vítáme vás na našem blogu. Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o naše nadšení z nového přístupu k měření zraku a k novému typu brýlových čoček. Ve firmě tomu říkáme jednoduše: BIOMETRIKA. Začali jsme s tím přibližně před rokem a z výsledku jsme velmi překvapeni a nadšeni.

Biometrika začíná od speciálního měření zraku. Nejdříve jsme si pořídili velmi nákladnou technologii (DNEye skener) a hodně moc jsme se toho naučili. Změnili jsme náš pohled na měření zraku. Se standartním receptem na brýle si v tomto případě nevystačíte, protože aby to celé fungovalo a mělo smysl, potřebujete získat mnoho dalších individuálních parametrů o vašem oku. Například: střed ostrého vidění, celkovou anatomii oka, zakřivení rohovky a nitrooční čočky a velikost předozadní osy – tedy celkovou velikost oka. Takže po změření zraku Vám na stole zůstane nejenom standardní předpis na brýle, ale i několikastránkový výstup s hodnotami vašeho oka.

Všechny získané údaje pak vložíme do objednávkového softwaru a firma Rodenstock vyrobí brýlové čočky kompletně individualizované. Tedy i dvě brýlové čočky o stejných dioptriích se budou lišit a každá bude mít jinou geometrii podle anatomie vašeho oka.

Znamená to, že s biometrickými brýlovými čočkami máte ostré vidění v každém směru pohledu a při jakékoli příležitosti. Vaše zorné pole je širší a individuálně přizpůsobené pro váš životní styl a nároky na vidění. V neposlední řadě máte bezpečnější a pohodlnější vidění bez plovoucího efektu, rozmlžení nebo deformace obrazu v periferních oblastech.

Klienti pak popisují svoji zkušenost s biometrikou (po době adaptace cca 14 dní, s níž je potřeba počítat) jako: „rozzářil se mi svět, zmizelo mi rozmazané vidění po stranách, a i v noci je to mnohem lepší“   Klienti více technicky ladění popisují své nové vidění jako: „mám teď více pixelů“. Potěšující také je hodnocení jedné z našich klientek, která zdůraznila že „má zpátky svůj mladiství zrak“.

Podobné zkušenosti jsou pro nás tou největší odměnou a naplňují naši představu „Pečujeme o váš zrak“. Biometrické měření vyžaduje zhruba 45 minut času, proto Vám doporučujeme se předem objednat.